Амал - 1 г

Амал — один з найбільш поширених ранніх сортів дині. Період созрівання — 70-75 діб. Плоди мають овальну форму та ніжно-жовтий колір. М’якоть білосніжна, з сильним ароматом, хрустка та надзвичайно смачна. Насіннева камера невелика. Сорт стійкий до хвороб. Добре зберігається та транспортується.
2,30 ₴
Доставка перевізником "Нова Пошта" або самовивіз
Кількість
У наявності

  • Доставка Укрпоштою, Новою поштою, Інтаймом, Делівері Доставка Укрпоштою, Новою поштою, Інтаймом, Делівері
  • Повернення товару протягом 14 діб Повернення товару протягом 14 діб
Опис
ДЕ ПОСАДИТИ ДИНЮ? З огляду на південне походження, культуру слід розміщувати на добре освітлених і закритих від протягів ділянках. На відкритих ділянках дині можна захистити від вітрУ "заростями" соняшнику, кукурудзи. Кращими попередниками дині є цибуля, часник, томати, квасоля, горох, капуста, баклажани, перець. Не можна вирощувати диню після гарбузових, моркви та кілька років на одному місці. ПІДГОТОВКА ГРУНТУ. Дині потребують легких повітро-і водопроникних грунтів, краще супіщаних. Під дині можна використовувати сухі, злегка засолені грунти. Не виносить культура важких, запливаючих грунтів. Якщо ділянку тривалий час не удобрювали органікою, а тільки мінеральними добривами, вона може придбати підвищену кислотність. На таких ділянках необхідно провести вапнування. Розсипають по 300 г вапна на супіщаних і піщаних типах грунтів і по 400 г на суглинних і закладають в 10 см шар. При дозріванні і прогріванні верхнього шару грунту (10-15 см) до +12 .. + 14 ° С вносять нітрофоску по 70-80 г / кв. м. ПІДГОТОВКА НАСІННЯ І ПОСІВ дині. Для посіву краще використовувати 3-х - 4-х річне насіння. При посіві свіжим насінням можна не отримати жіночих рослин, тільки чоловічі. Насіння дині перед посівом необхідно обеззаразити розчином марганцівки (0,5 години). Обов'язково промити в чистій теплій воді. На півдні в кінці квітня - початку травня проводять посів дині в грунт. Лунки під посів розташовують в ряду через 70-80 см, а в міжряддях 1,0-1,5 м, в залежності від плетистості сорту. Висівають в зволожену лунку на 4-6 см по 3-5 насінин. ВИРОЩУВАННЯ РОЗСАДИ. На початку травня насіння дині висівають в окремі ємності. Переносять в поле на початку червня. Стандартна розсада (25-30 денна) має 3-5 листків. Відкритий грунт краще підготувати по гребньовому типу і готову розсаду висаджувати на гребенях. Горщики (торф'яні, паперові або інші) наповнюють легкою сумішшю ґрунтів. Суміш зволожують і висівають по 2-3 насінини дині. Горщики розміщують на загальному піддоні при +20 .. + 22 ° С. Після сходів залишають в горщику найсильніший паросток, інші акуратно видаляють (краще відщипнути на рівні ґрунту). ПЕРШИЙ ПОЛИВ проводять при сформуванні першого листка. Теплу воду ллють тонкою цівкою під корінь так, щоб не намочити стебла і листя. Поливи проводять систематично, не допускаючи пересихання верхнього шару грунтосуміші. Після сформування третьої пари листків пагін дині прищипують. Цей прийом сприяє формуванню бічних пагонів. Перед поливами двічі з перервою в 2 тижні розсаду підгодовують комплексними добривами (можна нітрофоскою). Перед висадкою розсаду піддають тижневому загартовуванню. ВИСАДКА РОЗСАДИ НА ГРЯДКИ. Горщики з розсадою дині поливають, щоб витягти рослину без порушення коренів. У підготовленому грунті на гребенях за обраною схемою роблять лунки, вносять 10-15 г нітрофоски і зволожують. Кущик переносять в центр лунки і засипають ґрунтом до кореневої шийки, залишаючи її на рівні грунту. Розсаду перші 2-3 доби вкривають від сонячних променів. ДОГЛЯД ЗА ДИНЕЮ У ВІДКРИТОМУ ГРУНТІ. Подальший догляд за культурою, висіяною насінням та висадженою розсадою, практично однаковий і складається, як мінімум, з розпушування, яке проводять лише до змикання рядів в перший місяць до 15 см, а потім знижують до 8 см. Грунт розпушують тільки в міжряддях. У фазу бічних петель дині акуратно підгортають. При змиканні листя ніяких грунтових робіт не виконують. ПІДЖИВЛЕННЯ ДИНІ. Зазвичай проводять 2-3 підживлення до змикання листя (щоб уникнути занітрачування плодів). Перш підживдення кемірою або аміачною селітрою проводять через тиждень після масових сходів. У фазі бутонізації підживлення виконують розчином органічних добрив, які розводять 1: 10-15. Останнє підживлення приурочують до фази розростання зав'язі дині (приблизно через 3 тижні від попереднього підживлення). ПРИЩИПУВАННЯ ДИНІ. Щоб отримати повноцінний урожай, необхідно обмежувати розвиток вегетативної маси куща. Для цього проводять прищипування пагонів дині. На кущі у сортів повторно прищипують головний пагон і залишають 2-3 бічних. У гібридів головний пагон НЕ прищипують, тому що на ньому розташовуються жіночі квітки, а бічні прищипують на рівні другої пари листків. Вирощування дині з великими плодами вимагає видалення частини плодових зав'язей. На 1 кущ їх залишають (в залежності від розростання пагонів) від 2 до 6 штук. Щоб уникнути підгнивання плодів, використовують у вигляді підкладки шматки рубероїду і інший матеріал. ПОЛИВ. Диня не терпить високої вологості, тому полив проводять при підсиханні грунту на 3-4 пальця або 5-6 см підігрітою (+20 .. + 25 °) водою. Не використовується полив дощуванням. Тільки по поливних канавах. З початком розростання зав'язі норму поливу скорочують і припиняють повністю до фази дозрівання. Такий підхід дозволить дині накопичити побільше цукрів. Якщо полив перевищить допустимий рівень, то плоди виходять несмачними і багато з них згниває на корені, та й сама коренева система піддається грибковим захворюванням. ЗАХИСТ дині ВІД ХВОРОБ І ШКІДНИКІВ. У вологому середовищі коренева і наземна частини рослин дині швидко заражаються грибковими захворюваннями (борошнистою росою, антракнозом, фузаріозом, пероноспорозом і іншими). Захисні і лікувальні заходи проводять тільки біопрепаратами, використовуючи Фітоспорін, Бактофіт і інші. З шкідників істотної шкоди дині наносять попелиці, совки, павутинний кліщ, дротяники. Застосовувати для захисту можна тільки біопрепарати. Найбільш поширені біоінсектициди - бітоксібацилін, фітоверм, актофіт. Термін очікування від 1 до 4-5 днів. ЗБІР ВРОЖАЮ. Дині прибирають у міру визрівання плодів. Готовність до збирання визначають по легкому відділенню плода від пагона, яскравому кольору кожури, дрібній сітці тріщин, що покривають кожуру. Щільна дрібна сітка покриває плоди, які потрібно відразу використовувати в їжу і на переробку. Плоди, у яких сітка на кожурі менш виражена або покриває її лише місцями, можуть закладатися на зберігання, яке триває до півроку. Стиглість плодів без сітки на кожурі визначають по сильному аромату і легкому відділенню від пагонів.
Деталі товару

Характеристики

Срок созрівання
Ранній
Відгуки

Написати свій відгук

Амал - 1 г

Амал - 1 г

Амал — один з найбільш поширених ранніх сортів дині. Період созрівання — 70-75 діб. Плоди мають овальну форму та ніжно-жовтий колір. М’якоть білосніжна, з сильним ароматом, хрустка та надзвичайно смачна. Насіннева камера невелика. Сорт стійкий до хвороб. Добре зберігається та транспортується.

Написати свій відгук

10 інших товарів в цій категорії:

Медовий аромат F1 - 5 шт.

Відгуки: 0

Дуже ранній високоврожайний гібрид. Рослина міцна, з дружнім формуванням плодів. Плоди ярко-жовті, круглі, однорідні, привабливі, з сильним ароматом. Добре транспортуються та зберігаються. Середня вага плоду 1-1,5 кг. Сорт стійкий до хвороб. Для відкритого ґрунту та плівкових теплиць.

Ціна 8,00 ₴
Докладніше
У наявності

Інея - 1 г

Відгуки: 0

Ранній високоврожайний сорт. Рослина міцна, чудово адаптована до різноманітних умов вирощування, з дружним формуванням плодів. Плоди яскраво-жовті, круглі, дуже однорідні, з сильним внутрішнім ароматом, транспортабельні. Схема посадки 120×60 см

Ціна 2,30 ₴
Докладніше
У наявності

Ефіопка - 1 г

Відгуки: 0

Диня Ефіопка Особливість середньораннього сорту Ефіопка — самозапильність. Завдяки цьому усі її квітки зав’язуються. Кущ компактний. Плоди Ефіопки великі, круглі або трошки овальні, поділені смужками на корці. Середня вага плоду — 4 кг. М’якоть соковита, з приємним динним ароматом. На смак — медова. За півмісяця до збору врожая полив треба припинити, щоб...

Ціна 3,00 ₴
Докладніше
У наявності

Придністровська - 1 г

Відгуки: 0

Диня придністровська. Ранній високоврожайний сорт. Рослина міцна, чудово адаптована до різноманітних умов вирощування, з дружним формуванням плодів. Плоди яскраво-жовті, круглі, з сильним внутрішнім ароматом, транспортабельні.

Ціна 2,30 ₴
Докладніше
У наявності

Тітовка - 1 г

Відгуки: 0

Диня тітовка. Середньостиглий сорт – від сходів до початку созрівання 75-90 діб. Рослина середньоплетиста. Плід трохи подовжений, жовто-оранжевий, середня маса біля 1 кг. М`якоть солодка, біла, іноді зеленувата, смакові властивості високі.

Ціна 2,30 ₴
Докладніше
У наявності

Колгоспниця - 5 г

Відгуки: 0

Диня колгоспниця. Середньостиглий сорт: від сходів до початку созрівання 75-90 діб. Плід круглий, жовто-помаранчевий, середня маса 750 г. М’якоть солодка, біла, іноді зеленувата. Схема посадки 120*60 см.

Ціна 8,00 ₴
Докладніше
У наявності

Ананас - 5 г

Відгуки: 0

Диня Ананас. Врожайний середньостиглий сорт (від сходів до збору врожая 80-100 діб). На рослині близько 5 штук овальних плодів, масою 2-2,5 кг. Кожиця тонка, щільна, золотаво-оранжева з сітчатим малюнком. М’якоть біла або жовта, ніжна, соковита, солодка, з вишуканим ароматом. Плоди добре транспортуються та зберігаються до 1 місяця.

Ціна 8,00 ₴
Докладніше
У наявності

Колгоспниця - 1 г

Відгуки: 0

Диня колгоспниця. Середньостиглий сорт: від сходів до початку созрівання 75-90 діб. Плід круглий, жовто-помаранчевий, середня маса 750 г. М’якоть солодка, біла, іноді зеленувата. Схема посадки 120*60 см.

Ціна 2,30 ₴
Докладніше
У наявності

Ефіопка - 3 г

Відгуки: 0

Диня Ефіопка Особливість середньораннього сорту Ефіопка — самозапильність. Завдяки цьому усі її квітки зав’язуються. Кущ компактний. Плоди Ефіопки великі, круглі або трошки овальні, поділені смужками на корці. Середня вага плоду — 4 кг. М’якоть соковита, з приємним динним ароматом. На смак — медова. За півмісяця до збору врожая полив треба припинити, щоб...

Ціна 8,00 ₴
Докладніше
У наявності